About

De liefde voor het vak is er van jongs af aan geweest! Hoe ik bloemist ben geworden en informatie over mij als vakvrouw lees je hier!

De liefde voor het vak is er van jongs af aan geweest. Vanaf het moment dat ik als klein meisje samen met mijn zus de bloemen mocht uitkiezen in een boeket voor oma, wist ik het al zeker: ik word later bloemist! Het geeft mij een fantastisch gevoel om mensen blij te maken met persoonlijk en uniek bloemwerk. Vanaf het eerste moment dat ik een studierichting kon kiezen heb ik de richting bloemsierkunst al gevolgd. Ik heb op het VMBO Wellant college gezeten omdat deze school gefocust is op de groene sector. Hierna heb ik verschillende vakopleidingen gevolgd. Zo heb ik mijn MBO niveau 4 ‘Bloemsierkunst’ en HBO opleiding ‘Associate Degree Bloemsierkunst’ met succes afgerond. Hiernaast heb ik werkervaring opgedaan in zowel de binnen- als buitenlandse bloemenbranche. Ik ben in 2019 gestart met de ‘Proeve van Meesterschap.’ Hiermee hoop ik in 2020 erkend meesterbinder te worden.

Mijn bloemwerk wordt gekenmerkt door ruimtelijkheid, diepte en spanning. Ik heb een voorkeur voor verschillende kleurnuances en natuurlijk materiaal dat niet ‘geverfd of versierd’ is. Ook vind ik het belangrijk om het materiaal goed tot zijn recht te laten komen en de schoonheid te laten zien. Het is een streven om iets unieks neer te zetten en anderen te inspireren.

Door mijn gedrevenheid en passie word ik uitgedaagd om alles uit het vak te halen. Zo is het ook altijd al mijn streven geweest om de Proeve van Meesterschap te halen en erkend Bloemsierkunstenaar te worden.

Malou van der Burg

Sinds februari 2019 ben ik de trotse eigenaar van ‘Blouming floral art’. Blouming floral art is gespecialiseerd in bruidswerk, event aankleding, interieur beplanting, advies en bloem abonnementen.