Publications

Op deze pagina zijn de publicaties terug te vinden van mijn werk als bloemist.

Aanstormend talent, Bloem en Blad01/10/2018

"Een opdracht van school leidde tot iets bijzonders: MALOU VAN DER BURG (22) ontwikkelde papier op basis van bloemafval. Daarmee maakt ze vazen en schalen, waarmee ze binnenkort mag schitteren op Fleuramour. En dat is pas het begin: 'Ik ben wel een ondernemend typje."

Studentenwerk: Buiten tafelen, Bloem en Blad01/06/2014

"Dit tafelstuk van kleurrijke bloemen zorgt direct voor een zomers gevoel. Het is gemaakt in een schaal van ontwerper MD (Michiel Drijver). Als basis heb ik vijgentakken bij elkaar gebonden en daar doorheen met Typha-blad een frame gemaakt. Het Typha-blad is geweven en aan elkaar gelijmd met koud-lijm. Daarna heb ik de schaal gevuld met water. De bloemen heb ik - tussen het frame door - los erin gestoken. Dit zorgt voor een luchtig geheel, waarbij het frame nog goed zichtbaar is."

Frisse studenten..., De Pook 01/12/2013

"Ze bestaan nog: jonge, aanstormende en getalenteerde studenten Bloemsierkunst. Vol passie en plezier hebben ook nu weer een aantal studenten hun eigen werk ingestuurd. Inspirerend, kleurrijk, mooie technieken, creativiteit en diversiteit; allemaal termen die op hun werk toe te passen zijn. De redactie is aangenaam verrast door het niveau van het getoonde. Vol vertrouwen gaan we de toekomst in met deze toppers in wording en applaus is nu al op de plaats!"

Bloeiend bedrijfje, Woerdense Courant01/05/2011

"Bloem & Passie. Zo heet de onderneming die de Woerdense Malou van der Burg (15) en Michelle Treur (15) uit Oudewater voor een vak op het Wellantcollege zijn gestart. Over hoe het is om een eigen bedrijf te starten."